Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Λογοτεχνικός διαγωνισμός μικροδιηγήματος (flash fiction), 120 λέξεων ακριβώς, με θέμα "7 θανάσιμα αμαρτήματα"


Η λογοτεχνική ιστοσελίδα "120 λέξεις" σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με τίτλο “7 Θανάσιμα Αμαρτήματα”. Έχοντας αφετηρία μία από τις: Οκνηρία, Αλαζονεία, Λαιμαργία, Λαγνεία, Απληστία, Οργή και Ζηλοφθονία, εμπνευστείτε και γράψτε Flash Fiction ιστορίες των 120 λέξεων ακριβώς.
Πώς προέκυψαν τα "7 θανάσιμα αμαρτήματα";
Κατά την διάρκεια της θητείας του το 590 μ.Χ. ο Πάπας Γρηγόριος Α’ ταξινόμησε τα πιο σοβαρά αμαρτήματα σύμφωνα με την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία και τα ονόμασε θανάσιμα. 

Πώς προέκυψε ο διαγωνισμός;
Σύμφωνα με τον Βολταίρο: «Τα πάθη για τον άνθρωπο είναι ό,τι ο άνεμος για τα ιστιοφόρα. Παρόλο που μπορεί να τον καταστρέψουν, δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αυτά». Επίσης όσο πιο ολέθρια είναι η αμαρτία, τόσο πιο ενδιαφέρουσα γίνεται η ιστορία. Αυτές ακριβώς τις ιστορίες καλείστε να γράψετε.

Πληροφορίες συμμετοχής
Για να λάβεις μέρος, γράψε ιστορίες 120 -ακριβώς- λέξεων και στείλε τις ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας που θα βρεις εδώ, έως τις 20 Οκτωβρίου. Ο κάθε συγγραφέας μπορεί να λάβει μέρος με μία ιστορία ανά αμάρτημα, δηλαδή το λιγότερο με μία ιστορία και το ανώτερο με συνολικά 7 ιστορίες, γραμμένες στην ελληνική γλώσσα. 

Πνευματικά δικαιώματα
Με την αποστολή των ιστοριών, ο συγγραφέας παραθέτει στην σελίδα 120lekseis.com την άδεια να διανέμει τόσο ηλεκτρονικά, όσο και έντυπα το έργο του. Τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν στον συγγραφέα. 

Βραβεία
Σε κάθε συγγραφέα που θα διακριθεί θα δοθεί δωρεάν ένα αντίγραφο της συλλογής με τις νικητήριες ιστορίες, η οποία θα τυπωθεί. Η ανακοίνωση των 14 νικητών (δηλαδή 2 νικητές ανά θανάσιμο αμάρτημα) θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου μέσα από τις σελίδες: 120 λέξεις, καθώς και Vera Kartalou. Επιλεγμένες ιστορίες θα δημοσιευτούν με το τέλος του διαγωνισμού και στο 120lekseis.com. Επίσης τα 14 κείμενα που θα διακριθούν από την κριτική επιτροπή θα φιλοτεχνηθούν από την επιμελήτρια Βέρα Καρτάλου και θα παρουσιαστούν σε εικαστική έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Art Café Abodé από τις 11 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2016. Επιπρόσθετα θα εκδοθούν σε ηλεκτρονικό e-book που θα διανεμηθεί δωρεάν προς download, καθώς και σε έντυπη μορφή, όπου θα συνοδεύονται από τις φωτογραφίες των 7 θανάσιμων αμαρτιών, όπως τις εμπνεύστηκε και αποτύπωσε η καλλιτέχνης Μαρία Λαγού.

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας στο 120lekseis@gmail.com

Κριτική επιτροπή
Γιώργος Μουστάκης, Ιδρυτής του 120 λέξεις, συγγραφέας 
Βέρα Καρτάλου, συγγραφέας, εικαστικός
Αντρέας Μιχαηλίδης, μεταφραστής, συγγραφέας 
Λυδία Ελιόγλου, φιλόλογος, δημοσιογράφος, συγγραφέας


Να λάβω μέρος;
Έχω γράψει την άποψή μου για τους διαγωνισμούς στην προηγούμενη ανάρτησή μου. Δεν διαφέρει σε κάτι ο διαγωνισμός αυτός, παρά μόνο στο ιδιαίτερα μικρό μέγεθος του κειμένου που απαιτείται για τη συμμετοχή. Αυτό έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα σχετίζονται με το χρόνο που απαιτείται να αφιερώσει κανείς για να γράψει ένα μικροδιήγημα 120 λέξεων. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί σοβαρή ενασχόληση αρκετών ωρών για να γράψετε ένα ενδιαφέρον μικροδιήγημα, σίγουρα δεν απαιτείται να αφιερώσετε πολύ από τον ελεύθερο χρόνο σας. Έτσι είναι μία ωραία ευκαιρία να ξεδώσετε λίγο. Τα μειονεκτήματα σχετίζονται με το ότι οι λέξεις πρέπει να είναι ακριβώς (και όχι περίπου) 120, και με τον μικρό τους αριθμό που δεν επιτρέπει να αναπτύξετε ένα ευρύ κείμενο δείχνοντας πλήρως το ταλέντο σας. Επίσης απαιτείται δεξιότητα στο σβήσιμο περιττών λέξεων ή φράσεων. Θα γράψω περισσότερα για τα μικροδιηγήματα σε προσεχή ανάρτηση, οπότε αυτά θεωρώ ότι αρκούν προς στιγμήν. Αν λάβετε μέρος, καλή σας επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε ένα σχόλιο για την ανάρτηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...